DP Sözcüsü Altıntaş: Yeni Anayasa İçin Yerel Seçimlerden Sonra Gündemde Olmalı - Referandumda Yüzde 65 Destek Şart!

Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Altıntaş, yeni bir anayasa yapılması gerektiğini ancak bu sürecin yerel seçimlerin ardından gündeme getirilmesi gerektiğine inandığını belirtti. Ayrıca, yeni anayasa için referandumda en az yüzde 65 destek olması gerektiğini vurguladı.

Altıntaş, iktidarın öncelikli olarak vatandaşların ekonomik sıkıntılarını çözmek yerine anayasa değişikliği konusuna odaklandığını ifade etti. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ekonomik sorunların öncelikli olduğunu vurgulayan Altıntaş, bu nedenle yeni anayasanın Meclis'ten geçse bile mutlaka referanduma sunulması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın enflasyonla ilgili sunumunu eleştiren Altıntaş, ekonomik düzenin en az 3 yıl daha bozuk kalacağını savundu. Altıntaş, Türkiye'nin sık sık anayasa değişikliği yaptığını ve bu konuda daha yüksek bir referandum eşiğinin gerektiğini dile getirdi.

Son olarak, Altıntaş, yeni anayasanın halk oyuna sunulması gerektiğini ve bu oylamada yüzde 65 destek beklediğini açıkladı. Altıntaş, devletin temel ilke ve niteliklerini tartışmamak kaydıyla bir anayasa yapılma sürecinin ancak yerel seçimlerden sonra gündeme getirilirse doğru olduğuna inandığını belirtti.