'Herkes Vatandaşlık Görevini Yapmak Zorundadır"

Ünye Acara Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Ali Gürsoy, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvılı ve Muavin Konsolos Temur Tartarashvili’nin derneği ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Gürcü vatandaşlarının yaklaşan parlamento seçimlerinde oy kullanma sorumluluğuna dikkat çekti. Gürsoy, "Herkes vatandaşlık görevini yapmak zorundadır," diyerek seçimlerin Gürcistan'ın geleceği ve istikrarı için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu seçimlerin Türkiye'de yaşayan Gürcülerin beklentileri ve kendilerine verilen sözlerin gerçekleşmesi açısından da büyük önem taşıdığını belirtti.

Konsolos Nikoloz İashvılı ise, Gürcistan’ın geleceğini şekillendirecek bu seçimlerin önemine değinerek, vatandaşları sandığa gitmeye davet etti. İashvılı, “Bizim misyonumuz, vatandaşları herhangi bir siyasi partiye yönlendirmek değil. Ancak, bu seçim Gürcistan’ın istikrarı ve geleceği açısından büyük bir önem taşıyor” dedi.

Türkiye’de yaşayan Gürcü vatandaşlarının Ankara, İstanbul ve Trabzon'daki konsolosluklarda 26 Ekim’de oy kullanabileceklerini hatırlatan İashvılı, oy kullanma işlemlerinin sabah 08:00 ile akşam 20:00 arasında gerçekleştirileceğini ve kayıt işlemlerinin önceden yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

Gürsoy, ayrıca Ünye'de 800 çifte vatandaşın bulunduğunu ve dernek olarak seçim günü oy kullanmak isteyenler için otobüs organizasyonu düzenleyeceklerini açıkladı.