CEMAL ENGİNYURT CHP’DEN BAŞKAN ADAYI MI?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Ordu Milletvekili Seyit Torun, genel başkan yarışı öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçtaroğlu'nun rakibi Özgür Özel'e başkanlık yarışında destek vererek Ordu siyasetinde gündem değişikliği yarattı.

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde Demokrat Parti'nin de içinde bulunduğu Millet İttifakı'nın bir parçası olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçilen Cemal Enginyurt, siyasi kulislerde CHP'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olabileceği konuşulmaya başlandı. Enginyurt, başkan adaylığı gündeme geldikten sonra sosyal medya üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde çekilen bir fotoğrafı paylaştı.

Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki açıklamalarında eski radikal söylemlerden uzaklaşarak Atatürk'ün Cumhuriyet için söylemlerini gündeme getirerek etkin bir rol oynadı ve bu söylemleri özellikle CHP seçmeni başta olmak üzere takdir topladı.

Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptığı açıklamada, "Genel başkanlarımızın takdir etmesi durumunda Ordu'ya başkan olarak hizmet etmek benim için bir şeref olacaktır. Siyaset, ilkeli olanlarla birlikte hizmet aracıdır. Partimizin kurucu Genel Başkanı Süleyman Demirel'in 'Dün Dündür, Bugün Bugündür' sözüyle yola çıkmış bulunuyoruz."

Cemal Enginyurt, 2014 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş ancak seçimleri kazanamamıştı. 2018 genel seçimlerde ise Ak Parti'nin Ordu milletvekili listesine tepki gösteren AK Partili seçmenlerin desteğiyle Ordu'dan milletvekili seçildi. Milliyetçi Hareket Partisinden Ordu'da iki dönem Milletvekili seçilen Enginyurt, partisinden ihraç edilmesine neden olan AK Parti'nin fındık politikasını eleştirdiği için ve Demokrat Parti ile yolları kesişti.