CEMAAT EVLERİ MİLİTAN YETİŞTİRME YURDU MU?

Fakat haber sonrası yetkililerin inceleme başlatıldı açıklamasından öte bilgi verilmiyor. Yaşanılan iğrenç olayların aile tarafından da kapatılmak istenmesi de korkularından ya da başka bir nedende dolayı…

Bugüne kadar Cemaat ile ilişkili bir çok haber yaptık hatta bir cemaatin yurdunun nevresimlerinin devlet hastanesinde yıkadıklarını haberleştirdik ve olay sonrası hastane tarafından kısa bir açıklama yapılarak olay inceleniyor denildi.

Hafta içi ise Ordu Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesinde Süleymancı yurdu olarak bilinen Özel İlküvez Erkek Öğrenci Yurdunda devlet adına inceleme yapan Çaybaşı Milli eğitim şube müdürüne saldırı haberini okumuşunuzdur.

Çaybaşı ilçe Milli eğitim Şube Müdürü yurtları incelerken yurtta kayıtlı olmayan 6 öğrenci tespit etmiş ve 2 öğrencinin yaşı yurtta kalmaya uymadığı gerekçesiyle mevzuat gereği kolluk kuvvetlerine bilgi vermiş. Bunun üzerine  bölgeye jandarma personelini çağırılmış ve tutanak tutulduktan sonra Jandarmanın yurdu terk etmesinin ardından Şube Müdürü, tarikat üyeleri tarafından darp edilmişti. Olayların ardından saldırıya uğrayan İlçe Şube müdürü, kolluk kuvvetleri hakkında, yurt yönetimi ve saldırıyı gerçekleştiren öğrencilerin velileri hakkında şikayette bulunmuş.

Bu olay incelendiğinde birçok detay üzerine konuşmak gerekir. Alçakça bir saldırıya maruz kalan şube müdürünün görevini yapmaya çalışmasıyla devletin içerisinde farklı yapılaşmalar adı altında kendilerinde güç bulan bir iradeyi görmekteyiz. Olayın detayına bakıldığı zaman görevini mevzuat gereği yapmaya çalışan bir müdür kanun çerçevesinde kolluk kuvvetlerini olay yerine çağırıyor, işlem yapması gereken jandarma görevini yerine getirmiyor.

Yaşanan olaylardan sonra şube müdürünün bağlı olduğu sendika dışında hiçbir kınama yada haber görmeyi bırakın bölge halkının tepkisizliği ayrı tartışma konusu. Tüm bu yaşanılan gelişmeler iktidara yakın ya da uzak olsun cemaat mensuplarının birileri tarafından kamuda korunduğunu akıllara getirmez mi?

Bu olayların toplamına bakıldığında, eğitim vermek amacıyla kurulan bu yurtlar militan yetiştirmekten öteye gidememekte. Geçmişte salya sümük ağlayarak destek alan Fettullah Gülen cemaat yurtlarında yetiştirilen öğrenciler 15 Temmuz gecesi karşımıza militan olarak çıktı. Hoca sıfatıyla insanlara öğüt verenler küçük yaşta çocuklara tecavüzden yargılandı, Tiktok denilen platformda cemaatçi hocaları kadınlara kur yaparak para toplarken görür olduk.

Sevgili okurlarım şimdi sormak istiyorum, günümüzde bu kadar dindar insan varken neden dinsizlik bu kadar yaygın?