ÜNYE'DE KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ünye İlçesi Düzsaylan Mahallesi’nde, kahverengi kokarca zararlısına karşı alınacak önlemleri ele almak üzere önemli bir toplantı düzenlendi. Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım ve Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, kahverengi kokarca zararlısının etkileri ve mücadele yöntemleri konuşuldu.

Toplantıda özellikle sonbahar ve kış aylarında, kahverengi kokarcaların tarım alanlarından evlere, çatı aralarına ve müştemilatlara toplu olarak hareket ettiği bu dönemde yapılacak kışlak mücadelesi vurgulandı. Zararlının kış aylarında barınabileceği alanların belirlenmesi ve buna yönelik alınacak önlemler üzerinde duruldu. Kahverengi kokarcanın tarımsal ürünlere verdiği zararlar ve mücadele yöntemlerinin etkili bir şekilde uygulanması gerektiği toplantıda dile getirildi.

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım ve Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, havaların serinlemesiyle birlikte tarımsal verimliliği korumak için vatandaşları kahverengi kokarcaya karşı uyararak, zararlıyla ilgili bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.