ORDU'DA BALIKÇILIK SEZONU BAŞLADI: İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN UYARILAR

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "2024–2028 Av Dönemine Ait 6/1 Numaralı Tebliğ" gereğince, bu dönemde mekanik güç kullanan veya kullanmayan çevirme ağlarıyla avcılık da serbest hale geldi. Ancak, Karadeniz'de Ordu ili Ünye ilçesi Taşkana Burnu'ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularında trol ile avcılık yasağı devam ediyor. Ordu karasularında kum midyesi avcılığı ve sürütme ağları ile avcılık yasağı da geçerliliğini koruyor.

Ayrıca, yunuslar, Akdeniz foku, deniz alaları, orfoz, vatoz, mahmuzlu camgöz köpekbalıkları ve mersin balıklarının tüm karasularımızda avlanması yasaklandı. Karadeniz'de 1 Eylül - 15 Aralık tarihleri arasında kıyıdan itibaren 18 metre derinlikten itibaren gırgır ağlarıyla avcılık yapılamayacak. 16 Aralık - 14 Nisan tarihleri arasında ise bu derinlik 24 metreye çıkarılıyor. Diğer denizlerde ise dönem boyunca 24 metreden sığ sularda gırgır ağlarıyla avcılık yasaklanıyor.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı paylaşımda, aşırı avcılığın su ürünlerinin üreme şansını azalttığını, bu durumun denizdeki ekolojik dengeyi bozarak balık boylarının küçülmesine ve balıkçıların kazançlarının düşmesine neden olduğunu belirtti. Bu nedenle, düzenli ve dengeli avcılığın önemine dikkat çekildi. Balıkçılara zaman, yer, ağ ve boy yasaklarına uymaları gerektiği hatırlatılarak, su ürünlerinin çocukların gelişimi ve erişkinlerin sağlığı için bolca tüketilmesi tavsiye edildi.