Suç Örgütüne Yönelik Geniş Çaplı Operasyon

İstanbul ve Kocaeli merkezli operasyonda, Barış Boyun'un eşi Ece Boyun'un da gözaltına alındığı ve toplamda 157 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı bildirildi.

Suç örgütü liderlerinin tutuklu olmasına rağmen faaliyetlerinin devam ettiği belirtilirken, İçişleri Bakanlığı örgüte karşı operasyonlarını sürdürüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, yurt dışında firari konumda olan örgüt liderleri arasında Ercan Yılmaz, Gurur Işınçelik, Mert Gültepe, Kenan Özdemir, Hüseyin Uluköylü, Taha Kutay Karasoy, Selahattin Alas, Yasin Ötün ve Mehmet Ötün'ün bulunduğunu kaydetti.

İki İsim Gürcistan'da Tutuklu

Ermenistan'da bulunan Ercan Yılmaz ile Gürcistan cezaevinde tutuklu bulunan Recep Demir ve Batuhan Karaca hakkında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Operasyonda Silah ve El Bombaları Ele Geçirildi

Bakan Yerlikaya, "Kuyu-36" adı verilen operasyonda şüphelilerin 100'den fazla olaya karıştığını belirterek, 40 ruhsatsız tabanca, 10 otomatik tabanca, 5 pompalı tüfek, 3 AK-47 uzun namlulu tüfek, 2 el bombası ve 9 çelik yeleğin ele geçirildiğini açıkladı.